Бягството на руските окупатори от Херсон подкопа доверието към лидера в

...
Бягството на руските окупатори от Херсон подкопа доверието към лидера в
Коментари Харесай

ISW: Изоставянето на Херсон руши мита за Путин

Бягството на съветските окупатори от Херсон подкопа доверието към лидера в Кремъл Владимир Путин и сложи под въпрос способността му да съблюдава военните си обещания.

Това разяснява в дневния си разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите показват, че Александър Дугин, който е именуван идеолог на " съветския свят ", намерено подлага на критика съветския президент.

" Той съобщи, че Путин като " автократ " " би трябвало самичък да избави народа си , в противоположен случай ще го сполети ориста на " Царя на дъжда " (намек, че Путин ще бъде погубен, базирайки се на " Златната клонка " на сър Джеймс Фрейзър, в която се приказва за царя, погубен, тъй като не съумял да достави дъжд в разгара на сушата ", написа в отчета на ISW.
 Зеленски: След Херсон идва ред на Мелитопол, Крим и Донбас
Зеленски: След Херсон идва ред на Мелитопол, Крим и Донбас

Никой от окупираните територии няма да бъде зарязан на произвола на ориста, даде обещание украинският президент

Според специалистите Дугин в това време е понижил ролята на други лица.

" Идеологът на " съветския мир " означи, че Сергей Суровикин, командващ съветските окупационни войски в Украйна, не е виновен за политическото решение за евакуиране от Херсон. Дугин акцентира, че автократът не може да поправя това отклоняване от идеологията единствено с обществени речи, като акцентира, че " границата е достигната ", заяви Институтът за проучване на войната.

Освен това, осведомят анализаторите, Дугин припомня за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие, наричайки го " край ", и отбелязва, че закъснелите промени във военната акция на Русия не са повлияли на хода на войната .

ISW отбелязва, че съветските пропагандисти все по-често упорстват Кремъл и висшите военни командири да хвърлят цялата си сила във войната против Украйна.
 Руснаците са унищожили енергийната система на Херсон
Руснаците са унищожили енергийната система на Херсон

За 30 дни ще се възвърне мрежата

Един от тях, Владимир Соловьов, приканва за цялостна готовност, както и за уволняване на некомпетентните чиновници след бягството на руснаците от Херсон.

" Директната рецензия на Путин измежду провоенната общественост е съвсем невиждана, а високопоставената офанзива на Дугин против Путин може да е сигнал за смяна измежду съветските националистически идеолози ", показват специалистите.

Институтът за проучване на войната добавя, че на собствен ред някои военни блогъри са загатнали, че Кремъл е предал град Херсон, като го е " продал ", а други са предположили, че Кремъл непрекъснато отстъпва териториите си, на своя глава руснаците.

Руското военно управление се пробва - значително несполучливо - да сплоти разнородните елементи , които се състоят от хора с разнообразни равнища на умения и съоръжение, в по-сплотена бойна мощ. По-специално се приказва за консолидиране на армиите на самопровъзгласилата се ЛДНР в съветските въоръжени сили.

Опитите за сливане на силите на ЛДНР, съветските реализатори, доброволците, мобилизираните и наемниците от Вагнер, като в същото време се основава среда, благоприятстваща вътрешните спорове, пишат специалистите.

" Те също по този начин сложиха под въпрос легитимността на декларираната 87% поддръжка за съветската анексия на Херсонска област ", заключават анализаторите.

Руските управляващи от ден на ден възстановяват общественото и евентуално нелегално депортиране на хиляди украински деца в Русия.
 След Херсон: Украинското нахлуване няма да спре
След Херсон: Украинското нахлуване няма да спре

Русия би трябвало да одобри изискванията на Киев за договаряния

Руското военно управление се пробва и не съумява да интегрира специфичните военни формирования в по-сплотена бойна мощ в Украйна.

Руски източници настояват, че украинските войски не престават контраофанзивни интервенции към Кремена и Сватово .

Украинските войски не престават да освобождават обитаемоте места на десния (западен) бряг на река Днепър в Херсонска област.

Продължават настъпателните интервенции по посока на Бахмут, Авдеевка и Угледар.

Възможно е съветските управляващи да се пробват да избегнат изплащането на обещаните заплати на военнослужещите.
 Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл
Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл

Въпреки изтеглянето на съветските сили

Руските войски и окупационните управляващи не престават да излагат на заплаха и да упражняват напън върху жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР